ارز دیجیتال در کدام کشورها قانونی است؟

دوشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۲

ارز دیجیتال در کدام کشورها قانونی است؟

قوانین ارزهای دیجیتال در همه کشورها یکسان نیست. بعضی از کشورها ارزهای دیجیتال را قانونی می‌دانند، درحالی‌که بعضی دیگر به‌طور کامل آن را غیرقانونی اعلام کرده‌اند. اگر می‌خواهید با قانون ارزهای دیجیتال در کشورهای مختلف آشنا شوید این مقاله را تا انتها دنبال کنید.

ارز دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتال یا پول رمزنگاری شده، یک ارز و پول مبتنی بر فناوری است که از رمزنگاری دیجیتالی استفاده می‌کند تا ایجاد، ذخیره کردن و انتقال واحدهای پولی را کنترل کند. برخی از انواع اصلی ارز دیجیتال عبارتند از: بیت کوین، اتریوم، لایت کوین و ...  به طور کلی دو دیدگاه اصلی در خصوص ارزهای دیجیتال وجود دارد: قانونی و غیرقانونی. در ادامه به قوانین مربوط به ارزهای دیجیتال در ایران و برخی کشورها می پردازیم.

ارز دیجیتال در کدام کشورها قانونی است؟
ارز دیجیتال در کدام کشورها قانونی است؟

 

وضعیت ارز دیجیتال در ایران

با توجه به گزارش‌ها، ارزهای دیجیتال در حال حاضر در ایران به شکل قانونی طبقه‌بندی نمی‌شوند و خالی از هویت قانونی هستند. یعنی هیچ قانون خاصی در مورد آن‌ها وجود ندارد. بنابراین در حال حاضر به طور رسمی نمی‌توان گفت که ارزهای دیجیتال در ایران قانونی هستند. اما در دسته غیرقانونی نیز طبقه‌بندی نمی‌شوند. به نظر می‌رسد که دولت ایران در حال بررسی و تحقیق در مورد این موضوع است.  برخی آن را تهدیدی برای اقتصاد ایران می دانند ولی برخی دیگر پتانسیل آن را برای آینده اقتصاد ایران مثبت می دانند.

با این حال ایرانیان در زمینه ارزهای دیجیتال دارای فعالیت می باشند و دو صرافی قابل اعتماد در حوزه ارزهای دیجیتال که در حال حاضر به ایرانیان خدمات می دهند صرافی تاپ چنج و بروکر پاکت آپشن  می باشند. بانک مرکزی ایران تاکنون هیچ اظهارنظر علنی یا رسمی در مورد ارزهای دیجیتال ارائه نداده است. همچنین هیچ قانون یا مقرراتی هم در این زمینه تصویب نشده است. با این حال، برخی مقامات ایرانی نظرات متفاوتی درباره ارزهای دیجیتال دارند.

 

کشورهایی که ارز دیجیتال در آن ها قانونی است:

 ژاپن

کشور ژاپن ارزهای دیجیتال را به عنوان دارایی قانونی تحت قانون خدمات پرداخت (PSA) به رسمیت می‌شناسد. در همین حال، صرافی های رمزنگاری در این کشور باید در آژانس خدمات مالی (FSA) ثبت نام کرده و از تعهدات AML/CFT پیروی کنند. ژاپن تاکنون بیت کوین و اتریوم را قانونی اعلام کرده است.

 

کره جنوبی

صرافی های ارز دیجیتال و سایر ارائه دهندگان خدمات دارایی مجازی باید در واحد اطلاعات مالی کره KFIU))، بخشی از کمیسیون خدمات مالی FSC ثبت نام کنند. در سال 2021، پارلمان این کشور مالیات 20 درصدی بر دارایی های دیجیتال را تصویب کرد تا در سال 2022 اجرایی شود، اما اجرای آن تا سال 2025 به تعویق افتاد.

 

آمریکا

 قوانینش مشخص نیست ولی برخی ایالت‌ها (مانند نوادا) آن را قانونی کرده‌اند.

ارز دیجیتال در کدام کشورها قانونی است؟
ارز دیجیتال در کدام کشورها قانونی است؟

 

کانادا

قوانین دقیقی وجود ندارد ولی ارزهای دیجیتال به طور غیرمستقیم قانونی هستند و در حالی که ارز دیجیتال در کانادا به عنوان پول قانونی در نظر گرفته نمی شود، این کشور نسبت به سایر کشورها در مورد مقررات رمزنگاری فعال تر عمل کرده است. کانادا اولین کشوری بود که صندوق معامله در بورس بیت کوین را با چندین معامله در بورس تورنتو تایید کرد. کانادا همه شرکت‌های سرمایه‌گذاری رمزارز را به عنوان مشاغل خدمات پولی (MSB) طبقه‌بندی می‌کند و از آنها می‌خواهد که در مرکز تحلیل تراکنش‌های مالی و گزارش‌های کانادا (FINTRAC) ثبت نام کنند. از نظر مالیاتی، کانادا با ارزهای دیجیتال مانند سایر کالاها رفتار می کند. در مورد پلتفرم‌های معاملات کریپتو، مدیران اوراق بهادار کانادا و سازمان تنظیم مقررات صنعت سرمایه‌گذاری کانادا از پلتفرم‌ها و معامله‌گران معاملات کریپتو در کشور می‌خواهند که در رگولاتورهای استانی ثبت نام کنند.

 

بریتانیا

در حالی که در بریتانیا قوانین خاصی برای ارزهای دیجیتال وجود ندارد، این کشور ارزهای دیجیتال را به عنوان دارایی (نه پول قانونی) در نظر می گیرد و صرافی های رمزنگاری باید در اداره رفتار مالی بریتانیا (FCA) ثبت نام کنند. در اکتبر 2022، مجلس پارلمان بریتانیا دارایی های رمزنگاری شده را به عنوان ابزارهای مالی تنظیم شده به رسمیت شناخت.

 

سنگاپور

مانند بریتانیا، این کشور ارزهای دیجیتال را به عنوان دارایی طبقه‌بندی می‌کند. سنگاپورتا حدی، شهرت خود را به عنوان یک پناهگاه امن ارزهای دیجیتال به دست آورده است، زیرا بر سرمایه بلندمدت مالیات تعلق نمی گیرد. با این حال، این کشور از شرکت‌هایی که به طور منظم با ارزهای دیجیتال معامله می‌کنند، مالیات می‌گیرد و سود آن را به عنوان درآمد در نظر می‌گیرد.

 

هند

 کشور هند در مورد مقررات رمزارزها همچنان محدود است و استفاده از آن را نه قانونی  می داند و نه جریمه می کند. در این کشور لایحه ای در گردش است که تمام ارزهای رمزنگاری شده خصوصی را ممنوع می کند، اما هنوز به آن رأی داده نشده استبه طور کلی، هند همچنان در ممنوعیت کامل رمزارزها یا تنظیم آن تردید دارد. مقررات فعلی در بهترین حالت، نامشخص هستند و راهنمایی زیادی برای سرمایه گذاران ارائه نمی دهند این کشور روی نسخه دیجیتال روپیه کار کرده است و قرار بود آن را در 2022-2023 عرضه کند.

 

برزیل

 بیت کوین در برزیل یک ارز قانونی نیست اما این کشور قانونی تصویب کرد که ارزهای دیجیتال را به عنوان روش های پرداخت در سراسر کشور، قانونی می کند و پذیرش ارزهای دیجیتال را تقویت می کند.

 

استرالیا

ارزهای دیجیتال را به عنوان دارایی قانونی طبقه بندی می کند و آنها را مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می داند. صرافی ها برای فعالیت در کشور آزاد هستند، مشروط بر اینکه در مرکز تجزیه و تحلیل و گزارش تراکنش های استرالیا (AUSTRAC)  ثبت نام کرده و تعهدات (AML/CTF) خاصی را رعایت کنند.

 

جمع‌بندی:

در حالی که ارز دیجیتال از سال 2009 وجود داشته است، دولت‌ها و قانون‌گذاران هنوز در حال یافتن راه‌هایی برای کنترل استفاده از آن هستند. هر کشوری قوانین و محدودیت های خاص خود را در حوزه ارزهای دیجیتال دارد. مهمترین نکته در حوزه ارزهای دیجیتال این است که  تریدرها و کسب‌وکارها باید از فعالیت‌های کلاهبرداری محافظت شوند و اقدامات پیشگیرانه باید برای مبارزه با استفاده‌های غیرقانونی کریپتو اجرا شود.  بسیاری از کشورها در حال پیشرفت هستند، اما این روند کند و آهسته در حال انجام است.

 


تگ‌ها: ارزدیجیتال قوانین ارزدیجیتال در ایران
آخرین مطالب
تفاوت گارانتی و خدمات پس از فروش در طراحی سایت
تفاوت گارانتی و خدمات پس از فروش در طراحی سایت

گارانتی و خدمات پس از فروش هر دو برای مشتریان امتیازی خاص محسوب می‌شوند اما از جنبه های مختلفی با یکدیگر متفاوت هستند که فواید آن ها را متمایز می سازند.

10 چالش راه اندازی کسب و کار اینترنتی
10 چالش راه اندازی کسب و کار اینترنتی

هرچند راه اندازی کسب و کار اینترنتی جذاب به نظر می‌رسد اما مشکلاتی مانند: رقابت شدید، چالش های فنی و تأمین مالی، ممکن است مسیر کارآفرینان را دشوارتر از حد انتظار کند.

مراحل ده گانه راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی
مراحل ده گانه راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی

راه اندازی کسب و کار اینترنتی موفق، مستلزم برنامه‌ریزی منسجم و اجرای صحیح آن است. با تحلیل مستمر فرآیندها، می‌توان به رشد پایدار در بازار رقابتی دیجیتال دست یافت.

بهترین زبان برنامه نویسی برای وب
بهترین زبان برنامه نویسی برای وب

برای کدنویسی وب سایتی ایده‌آل، باید با توجه به نوع آن از زبان‌های برنامه نویسی مناسب برای دو بخش بک اند (کدنویسی سمت سرور) و فرانت اند (ظاهر سایت) استفاده کرد.

راهنمای جامع طراحی صفحه وب ساده
راهنمای جامع طراحی صفحه وب ساده

طراحی صفحه وب ساده، نیازمند طی کردن مراحل دقیق و توجه به جزئیات است و از تعیین هدف تا پیاده‌ سازی و بهینه سازی، هر مرحله نقش مهمی در موفقیت نهایی وب‌سایت دارد.

تکنیک های بهینه سازی سرعت وب سایت
تکنیک های بهینه سازی سرعت وب سایت

بهینه سازی سرعت وب سایت با استفاده از تکنیک های خاصی مانند: فشرده سازی حجم تصاویر و بهینه سازی کدها به منظور جذب کاربران بیشتر صورت می‌گیرد.

قالب آماده پست و استوری آموزشـی برای اینستاگرام
قالب آماده پست و استوری آموزشـی برای اینستاگرام

طراحی پست و استوری‌های حرفه‌ای، کلید موفقیت در این شبکه اجتماعی است. با استفاده از قالب‌های آماده اینستاگرام، می‌توانید بدون داشتن دانش طراحی، پست‌ها و استوری‌هایی با کیفیت بالا ایجاد کنید.

راهنمای جامع تدوین نقشه راه کسب‌وکار اینترنتی
راهنمای جامع تدوین نقشه راه کسب‌وکار اینترنتی

نقشه راه کسب و کار اینترنتی، ابزاری استراتژیک است که با تحلیل دقیق بازار، تعیین اهداف و تدوین استراتژی های مؤثر، کسب و کارها را در مسیر رشد و موفقیت هدایت می‌کند.

مشخصات و قیمت احتمالی پیکسل بادز پرو 2
مشخصات و قیمت احتمالی پیکسل بادز پرو 2

گوگل قصد دارد نسل دوم پیکسل بادز پرو را با طراحی بهبودیافته، رنگ‌های جدید و تراشه قدرتمند سری Tensor A رونمایی کند.

راهنمای گام به گام ساخت اینفوگرافیک
راهنمای گام به گام ساخت اینفوگرافیک

با گذشت زمان، اهمیت انتقال سریع اطلاعات به مخاطبان سایت ها روز‌به‌روز بیشتر می‌شود که این موضوع با کمک ایجاد طرح های اینفوگرافیک در نرم‌افزارهای طراحی، قابل‌حل خواهد بود.

نحوه ساخت پادکست معرفی محصولات سایت
نحوه ساخت پادکست معرفی محصولات سایت

ساخت پادکست از روش های مؤثر برای ارتباط با مخاطبان و معرفی محصولات سایت است. پادکست مستقیماً وارد ذهن مخاطب می شود و او را با محصولات و خدمات سایت آشنا می کند.

مانیتور جدید ردمی با کیفیت 4K و قیمت کمتر از 170 دلار
مانیتور جدید ردمی با کیفیت 4K و قیمت کمتر از 170 دلار

شیائومی بی سروصدا مانیتور جدیدی را از برند ردمی معرفی کرد. این دستگاه که A27U نام دارد، مانیتوری 27 اینچی و مقرون ‌به‌ صرفه است.

آیفون 15 پرفروش‌ترین گوشی سه‌ماهه دوم سال 2024
آیفون 15 پرفروش‌ترین گوشی سه‌ماهه دوم سال 2024

اپل دوباره صدرنشین فهرست پرفروش‌ترین گوشی‌های جهان شد و سه مدل از آیفون 15 جایگاه‌های اول تا سوم را تسخیر کردند.



استعلام قیمت