آموزش رزومه نویسی برای استخدام

چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲

آموزش رزومه نویسی برای استخدام

بخش مهارت‌های رزومه کاری شما به کارفرمایان نشان می‌دهد که شما چه توانایی‌هایی دارید و اینکه آیا مهارت‌های کافی برای موفقیت در این شغل را در اختیار دارید یا نه. اغلب کارفرمایان، مدیرها و بخش منابع انسانی سازمان‌ها، توجه ویژه‌ای به این بخش دارند.

آموزش رزومه نویسی برای استخدام

(بخش مهارت‌های رزومه کاری شما به کارفرمایان نشان می‌دهد که شما چه توانایی‌هایی دارید و اینکه آیا مهارت‌های کافی برای موفقیت در این شغل را در اختیار دارید یا نه. اغلب کارفرمایان، مدیرها و بخش منابع انسانی سازمان‌ها،  توجه ویژه‌ای به این بخش دارند.)

 

در این مقاله به موضوع آموزش نوشتن مهارت‌ها در رزومه کاری می‌پردازیم. تفاوت بین مهارت‌های سخت و نرم، ۱۰ مهارت اصلی و مهم برای گنجاندن در رزومه، نحوه اضافه کردن مهارت‌های جدید به رزومه، نمونه‌هایی از مهارت‌های شغلی خاص و … جزو مواردی هستند که در این مقاله به آموزش آن‌ها خواهیم پرداخت.

آموزش رزومه نویسی
آموزش رزومه نویسی

 

مهارت‌های سخت در برابر مهارت‌های نرم

کارفرمایان به‌دنبال استخدام کارمندانی هستند که ترکیبی مناسب از دو نوع مهارت مختلف را داشته باشند: مهارت‌های نرم و مهارت‌های سخت. مهارت‌های سخت معمولاً قابل آموزش هستند. این در حالی است که مهارت‌های نرم خیلی سخت‌تر توسعه پیدا می‌کنند. چراکه آن‌ها عموماً شامل ویژگی‌های شخصیتی می‌شوند. با این حال، این دست از مهارت‌ها اهمیت زیادی برای کارفرمایان دارند. در بسیاری از مواقع، مهارت‌های نرم می‌تواند منجر به تقویت و افزایش مهارت‌های سخت شود. به‌عنوان مثال، اگر شما یک توسعه دهنده نرم‌افزار با ویژگی شخصیتی حساس و جزئیات گرا هستید، احتمالاً می‌توانید خطاها و مشکلات را در کدها و برنامه‌‌های تیمتان بررسی، شناسایی و تصحیح کنید.

 

مهارت‌های سخت

مهارت‌های سخت شامل توانایی‌های خاص شغلی و یا صنعتی هستند. به طور کلی، این مهارت‌ها بیشتر جنبه فنی و اجرایی دارند. یادگیری آن‌ها عموماً در مدارس، آموزشگاه‌ها، کارگاه‌ها و یا از طریق تجربه در محل کار صورت می‌گیرد. مهارت‌های سخت ممکن است شامل موارد زیر باشند:

 حسابداری

 سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS)

 زبان‌های خارجی

 بهره‌برداری از تجهیزات یا ماشین‌آلات خاص

 آماده سازی بیمار

 سیستم نقطه فروش (POS).

 مدیریت پروژه

 نرم‌افزار

 برنامه‌ریزی

 گرفتن علائم حیاتی

 

مهارت‌های نرم

مهارت‌های نرم در سوی دیگر قرار دارند. این مهارت‌ها در هر شغلی قابل‌استفاده هستند. اغلب، مهارت‌های نرم را می‌توان مهارت‌های مردمی و یا مهارت‌های اجتماعی نامید. این مهارت‌ها می‌تواند شامل موارد زیر باشند:

 ارتباط

 خدمات مشتری

 تصمیم‌گیری

 راندن

 تمامیت

 رهبری

 سازمان

 حل مسئله

 کار گروهی

 مدیریت زمان

به‌عنوان یک جوینده کار، خیلی ضروری است که لیستی از مهم‌ترین مهارت‌های سخت و مهارت‌های نرم خود را در رزومه کاری درج کنید. این کار باعث می‌شود به‌عنوان یک کاندید کامل معرفی شوید. علاوه بر این، در نظر گرفتن اینکه این دو دسته از مهارت‌های شما چه ارتباطی با یکدیگر دارند و اینکه چطور در شغل مورد نظر می‌توانند به شما کمک کنند می‌تواند در طی مصاحبه‌ای کاری مفید بوده و فرصت کافی برای صحبت کردن به شما بدهد.

آموزش رزومه نویسی
آموزش رزومه نویسی

 

10 مهارتی که باید در رزومه کاری شما درج شود

به صورت کلی، درج کردن مهارت‌های سخت در رزومه‌های کاری آسان‌تر است و می‌توانید جزئیات آن‌ها را ساده‌تر بنویسید. با این حال، شناسایی و درج مهارت‌های نرم به همین سادگی نیست و کمی دشوارتر است. برای نوشتن مهارت‌های نرم در رزومه، خودتان را در شغل مد نظر تصور کنید و مشخص کنید که کدام یک از نقاط قوت شخصی شما به شما کمک می‌کند تا این وظیفه را بهتر و با موفقیت انجام دهید. به‌عنوان مثال، شما مهارت برقراری ارتباط قوی داشته و فن بیان خوبی دارید، این مهارت نرم در مشاغلی که ارتباط مستقیم با مخاطب و مشتری دارند می‌تواند گزینه جذاب و مفیدی باشد.

در ادامه ۱۰ نمونه از بهترین مهارت‌هایی که احتمالاً اهمیت بیشتری برای کارفرمایان دارند را بررسی خواهیم کرد:

 

1- مهارت گوش دادن فعال

منظور از مهارت گوش کردن فعال،  تمرکز کامل روی یک گوینده، درک پیام او، درک اطلاعات و ارائه پاسخ متفکرانه است. شنوندگان فعال از انواع تکنیک‌های کلامی و غیرکلامی برای نشان دادن و حفظ توجه خود به گوینده استفاده می‌کنند. توسعه و استفاده از مهارت‌های گوش دادن فعال می‌تواند به همکارانتان نشان دهد که حواستان به آن‌ها است و یا اینکه به صحبت و یا پروژه مورد نظر علاقه دارید. مهارت‌های شنیداری مرتبط عبارت‌اند از:

 سؤال پرسیدن

 یادداشت‌برداری

 وقت‌شناسی

 ارتباط کلامی و غیرکلامی

 

2- مهارت‌های ارتباطی

مهارت‌های ارتباطی، توانایی‌هایی هستند که هنگام ارائه و دریافت انواع مختلف اطلاعات از آنها استفاده می‌کنید. برخی از مثال‌ها شامل توانایی انتقال و ایده‌ها، احساسات یا اتفاقاتی است که در اطراف شما می‌افتد. مهارت‌های ارتباطی شامل گوش دادن، صحبت کردن، مشاهده کردن و همدلی است. داشتن مهارت‌های ارتباطی قوی در هر صنعتی و در هر سطح شغلی مهم است. مهارت‌های ارتباطی مرتبط عبارت‌اند از:

 گوش دادن فعال

 انتقاد سازنده

 ارتباط بین فردی

 سخنرانی عمومی

 ارتباط کلامی/غیر کلامی

 ارتباط نوشتاری

آموزش رزومه نویسی
آموزش رزومه نویسی

 

3- مهارت‌های کامپیوتری

مهارت‌های کامپیوتری شامل توانایی یادگیری و به‌کارگیری فناوری‌های مختلف می‌شود. مهارت‌های سخت‌افزاری به شما این امکان را می‌دهد که به طور فیزیکی با رایانه کار کنید. این مهارت‌ها از طیف بسیار ساده مثل دانستن نحوه روشن و خاموش کردن دستگاه‌ها آغاز شده و تا سطوح بسیار حرفه‌ای کار با کامپیوتر را شامل می‌شود. مهارت‌های نرم‌افزاری به شما کمک می‌کند تا از برنامه‌ها و نرم‌افزارهای کامپیوتری در راستای افزایش بهره‌وری خودتان استفاده کنید. برخی از مهارت‌های نرم‌افزاری ممکن است اهمیت بیشتری برای کارفرمایان داشته باشند و تسلط کارجو به آن‌ها را به‌عنوان یک شرط در نظر بگیرند. دانستن یک زبان برنامه‌ریزی خاص و یا تسلط بر نرم‌افزار Excel می‌تواند جزو مثال‌هایی از این موارد باشد. مهارت‌های مرتبط با کامپیوتر عبارت‌اند از:

 تایپ / پردازش کلمه

 تسلط به زبان‌های کدنویسی

 مدیریت سیستم‌ها

 اکسل

 مدیریت ایمیل

 

4- مهارت‌های خدمات به مشتری

مهارت‌های خدمات مشتری ویژگی‌ها و شیوه‌هایی هستند که به شما کمک می‌کنند تا نیازهای مشتری را در راستای ایجاد یک تجربه مثبت برطرف کنید. به طور کلی، مهارت‌های خدمات مشتری به شدت بر حل مسئله و ارتباط متکی هستند. خدمات مشتری اغلب به‌عنوان یک «مهارت نرم» در نظر گرفته می‌شود. ویژگی‌ها و مهارت‌هایی مانند گوش دادن فعال و خواندن نشانه‌های کلامی و غیرکلامی می‌تواند در موفقیت شما در ارائه خدمات به مشتری تأثیرگذار باشند. مهارت‌های مرتبط با خدمات مشتری عبارت‌اند از:

 گوش دادن فعال

 یکدلی

 مهارت‌های بین فردی

 حل مسئله

 قابلیت اعتماد کرد

 

5- مهارت‌های بین فردی

مهارت‌های بین فردی ویژگی‌هایی هستند که هنگام تعامل و ارتباط با دیگران به آنها تکیه می‌کنید. در تمام سناریوها و شرایطی که نیاز به ارتباط با سایر افراد است، این مهارت‌ها می‌توانند مفید واقع شوند. توسعه مهارت‌های بین فردی برای کار مؤثر با دیگران، حل مشکلات و هدایت پروژه‌ها یا تیم‌ها می‌تواند بسیار تأثیرگذار و بااهمیت باشد. مهارت‌های بین فردی مرتبط عبارت‌اند از:

 ارتباط

 یکدلی

 انعطاف‌پذیری

 رهبری

 صبر

آموزش رزومه نویسی
آموزش رزومه نویسی

 

6- مهارت‌های رهبری

مهارت‌های رهبری، مهارت‌هایی هستند که از آن‌ها هنگام سازماندهی افراد دیگر برای رسیدن به یک هدف مشترک استفاده می‌کنید. فرقی نمی‌کند که یک سمت مدیریتی داشته باشید یا یک عضو مسئول یک پروژه  گروهی باشید و آن را رهبری کنید، مهارت‌های رهبری از شما می‌خواهد که دیگران را تشویق کنید که وظایف را طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده به اتمام برسانند. مهارت‌های رهبری مرتبط عبارت‌اند از:

 توانایی آموزش و راهنمایی

 انعطاف پذیری

 ریسک پذیری

 تیم‌سازی

 مدیریت زمان

 

7- مهارت‌های مدیریتی

مهارت‌های مدیریتی، ویژگی‌هایی هستند که به شما کمک می‌کنند هم بر وظایف و هم بر افراد مدیریت کنید. یک مدیر خوب باید ویژگی‌های مختلف داشته باشد: سازماندهی شده باشد، همدل باشد و برای حمایت از یک تیم یا پروژه با آن‌ها بسیار شفاف و صریح ارتباط برقرار کند. مدیران همچنین باید هم در مهارت‌های نرم و هم در مهارت‌های فنی خاص مرتبط با صنعت خود ماهر باشند. مهارت‌های مدیریت مرتبط عبارت‌اند از:

 تصمیم‌گیری

 برنامه ریزی پروژه

 تفویض وظیفه

 ارتباط تیمی

 رهبری تیم

 

8- مهارت حل مسئله

مهارت‌های حل مسئله ویژگی‌هایی هستند که به شما کمک می‌کنند ریشه یک مشکل را تشخیص داده و به سرعت یک راه‌حل مؤثر پیدا کنید. این مهارت در هر سمتی و برای هر صنعتی بسیار ارزشمند است. حل مشکلات در سمت و وظیفه شما ممکن است به مهارت‌های فنی مرتبط با یک صنعت و یا شغل نیاز داشته باشد. مهارت‌های حل مسئله مرتبط عبارت‌اند از:

 توجه به جزئیات

 همکاری

 ارتباط

 صبر

 پژوهش

آموزش رزومه نویسی

 

9- مهارت‌های مدیریت زمان

مهارت‌های مدیریت زمان به شما این امکان را می‌دهد که وظایف و پروژه‌ها را قبل از موعد مقرر تکمیل کنید و در عین حال تعادل بین کار و زندگی شخصی خود را نیز حفظ کنید. منظم ماندن می‌تواند به شما کمک کند روز کاری خود را اولویت‌بندی کرده و وظایف پراهمیت و ضروری‌تر را در اولویت انجام کارها قرار دهید. داشتن درک عمیقی از اهداف فردی، تیمی و شرکتی شما می‌تواند نقطه شروعی برای تصمیم گیری در مورد نحوه مدیریت زمان شما باشد. چرا بدون دانستن اهداف، اولویت‌بندی و سپس مدیریت زمان امکان‌پذیر نیست. مهارت‌های مرتبط با مدیریت زمان عبارت‌اند از:

 تفویض وظایف

 تمرکز

 تعیین هدف

 سازمان‌دهی

 اولویت‌بندی

 

۱۰-  مهارت‌های قابل انتقال

مهارت‌های قابل انتقال آن دسته از ویژگی‌هایی هستند که برای هر کارفرمایی، فارغ از شغل و حیطه فعالیت، می‌تواند مفید باشد. مهارت‌های قابل انتقال اغلب شامل مهارت‌های نرم؛ مانند انعطاف‌پذیری، سازماندهی، کار تیمی یا سایر ویژگی‌هایی است که در هر شغل و صنعتی می‌توانند ویژگی‌های مفید و مهمی شمرده شوند. به‌عنوان مثال، شما در شغل قبلی خود تجربیات خاص و ویژه‌ای کسب کرده بودید که همین تجربیات را می‌توانید در شغل جدید نیز به کار گرفته و همراه خود به اینجا انتقال دهید. مهارت‌های قابل انتقال مرتبط شامل موارد زیر می‌شود:

جاه‌طلبی

 خلاقیت

 یکدلی

 رهبری

 کار گروهی

آموزش رزومه نویسی
آموزش رزومه نویسی

 

چطور مهارت‌هایمان را در رزومه شغلی درج کنیم؟

در بخش قبل در مورد مهارت‌ها و دسته‌بندی‌های آن‌ها صحبت شد. در این بخش، به این موضوع می‌پردازیم چه چطور باید این مهارت‌ها را در رزومه شغلی‌تان درج کنیم و اینکه کدام روش و رویکردها بیشترین تأثیرگذاری را دارند؟

 

1- مهارت‌هایی را در رزومه درج کنید که بیشترین ارتباط را با شغل شما دارند

اگرچه ممکن است در چندین حوزه توانایی‌های متفاوتی داشته باشید، ولی فقط مواردی را در رزومه کاری بگنجانید که به شغلی که درخواست می‌دهید مربوط می‌شود. کار را با مطالعه الزامات و شرح شغل مورد نظرتان شروع کنید. مواردی که برای کارفرما اهمیت دارد و احساس می‌کنید جزو توانایی‌های شما هستند را در ابتدا یادداشت کنید. علاوه بر شرح و الزامات شغلی، شرح شرکت و فرهنگ سازمانی آن‌ها را نیز در نظر بگیرید.

 

2- بخش جداگانه‌ای از رزومه را به درج کردن مهارت‌ها اختصاص دهید

استخدام‌کنندگان معمولاً زمان محدودی برای بررسی رزومه دارند، بنابراین بهتر است بخش مهارت‌هایتان را مشخص و مختصر نگه دارید. هنگامی که به مرحله مصاحبه رفتید، این فرصت را خواهید داشت که در مورد مهارت‌های اضافی که در رزومه خود ذکر نشده‌اند توضیح دهید. بنابراین، یک بخش اختصاصی، مختصر و مجزا از رزومه خودتان را تنها به درج کردن لیستی از مهارت‌ها اختصاص دهید.

عکس7

 

3- مهارت‌های خود را در قسمت‌های دیگر رزومه نیز برجسته کنید

علاوه بر داشتن یک بخش مهارت‌های جداگانه، بهتر است مهارت‌های مرتبط و پراهمیت‌تر را نیز در بخش خلاصه رزومه و تجربه کاری خود بگنجانید. برای درک بیشتر این موضوع، در اینجا مثالی آورده شده است که چگونه می‌توانید مهارت‌ها را در خلاصه رزومه خود بگنجانید:

دستیار پزشکی با انگیزه بالا، با پنج سال تجربه و گواهینامه دستیار پزشکی معتبر. بسیار سازماندهی شده هستم و با اتکا به مهارت‌های ارتباطی عالی و توجه به جزئیات، خدمات با کیفیتی به بیماران ارائه خواهم کرد.

4- سطح مهارت خود را مشخص کنید (در صورت لزوم)

منظور از سطح مهارت، میزان تسلط و تخصص شما در آن مهارت خاص است. برای ارائه توضیحاً بیشتر می‌توانید از کلماتی مانند مبتدی، متوسط، ماهر یا متخصص استفاده کنید و سطح تجربه و مهارت خود را به کارفرما نشان دهید.

به‌عنوان مثال، اگر زبان انگلیسی را به عنوان یک مهارت در رزومه خود ذکر کرده‌اید، باید معیاری را که سطح مهارت شما را نشان می‌دهد را نیز درج کنید. این معیار می‌تواند چیزی مثل «Fluent» یا «Basic» باشد.

 

5- حداقل ۲ الی ۴ مهارت عمومی و نرم را نیز اضافه کنید

در بخش‌های ابتدایی این مقاله در مورد مهارت‌های نرم و اهمیت درج آن‌ها در رزومه‌های کاری صحبت شد. مهارت‌های نرم نحوه کار شما و برخی ویژگی‌های ارتباطاتی و فردی شما را نشان می‌دهد. اکثر کارفرمایان برای این نوع مهارت‌ها ارزش قائل هستند و بنابراین باید توجه ویژه‌ای به درج این مهارت‌ها داشته باشید. برخی از پرتقاضاترین مهارت‌های نرم عبارت‌اند از:

 مدیریت زمان

 ارتباط مؤثر

 تطبیق پذیری

 خلاقیت

 حل مسئله

 رهبری

 مهارت‌های بین فردی

 باز بودن

 توجه به جزئیات

اخلاق کاری

 

 

حرف آخر:

همان‌طور که در این مقاله گفته شد می توانید انواع مهارت های شغلی‌تان را به آسانی در رزومه‌تان بیاورید. در نهایت شما باید در رزومه شخصیتان بخشی را اختصاص دهید که کاملاً به مهارت‌های شما اختصاص دارد. این به شما کمک می کند از سیستم‌های ردیابی متقاضی عبور کرده و مدنظر مدیر منابع انسانی قرار بگیرید. تفاوت بین مهارت‌های سخت و مهارت‌های نرم در نحوه به کارگیری آن‌ها (مستقیماً در مقابل غیرمستقیم) و نحوه به دست آوردن آن‌ها (از طریق آموزش و تمرین در مقابل ویژگی‌های شخصیتی و تجربه) است.

 



تگ‌ها: رزومه کاری رزومه نوشتن رزومه آنلاین چگونه رزومه بنویسیم مهارت شغلی موفقیت در شغل
آخرین مطالب
تفاوت گارانتی و خدمات پس از فروش در طراحی سایت
تفاوت گارانتی و خدمات پس از فروش در طراحی سایت

گارانتی و خدمات پس از فروش هر دو برای مشتریان امتیازی خاص محسوب می‌شوند اما از جنبه های مختلفی با یکدیگر متفاوت هستند که فواید آن ها را متمایز می سازند.

10 چالش راه اندازی کسب و کار اینترنتی
10 چالش راه اندازی کسب و کار اینترنتی

هرچند راه اندازی کسب و کار اینترنتی جذاب به نظر می‌رسد اما مشکلاتی مانند: رقابت شدید، چالش های فنی و تأمین مالی، ممکن است مسیر کارآفرینان را دشوارتر از حد انتظار کند.

مراحل ده گانه راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی
مراحل ده گانه راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی

راه اندازی کسب و کار اینترنتی موفق، مستلزم برنامه‌ریزی منسجم و اجرای صحیح آن است. با تحلیل مستمر فرآیندها، می‌توان به رشد پایدار در بازار رقابتی دیجیتال دست یافت.

بهترین زبان برنامه نویسی برای وب
بهترین زبان برنامه نویسی برای وب

برای کدنویسی وب سایتی ایده‌آل، باید با توجه به نوع آن از زبان‌های برنامه نویسی مناسب برای دو بخش بک اند (کدنویسی سمت سرور) و فرانت اند (ظاهر سایت) استفاده کرد.

راهنمای جامع طراحی صفحه وب ساده
راهنمای جامع طراحی صفحه وب ساده

طراحی صفحه وب ساده، نیازمند طی کردن مراحل دقیق و توجه به جزئیات است و از تعیین هدف تا پیاده‌ سازی و بهینه سازی، هر مرحله نقش مهمی در موفقیت نهایی وب‌سایت دارد.

تکنیک های بهینه سازی سرعت وب سایت
تکنیک های بهینه سازی سرعت وب سایت

بهینه سازی سرعت وب سایت با استفاده از تکنیک های خاصی مانند: فشرده سازی حجم تصاویر و بهینه سازی کدها به منظور جذب کاربران بیشتر صورت می‌گیرد.

قالب آماده پست و استوری آموزشـی برای اینستاگرام
قالب آماده پست و استوری آموزشـی برای اینستاگرام

طراحی پست و استوری‌های حرفه‌ای، کلید موفقیت در این شبکه اجتماعی است. با استفاده از قالب‌های آماده اینستاگرام، می‌توانید بدون داشتن دانش طراحی، پست‌ها و استوری‌هایی با کیفیت بالا ایجاد کنید.

راهنمای جامع تدوین نقشه راه کسب‌وکار اینترنتی
راهنمای جامع تدوین نقشه راه کسب‌وکار اینترنتی

نقشه راه کسب و کار اینترنتی، ابزاری استراتژیک است که با تحلیل دقیق بازار، تعیین اهداف و تدوین استراتژی های مؤثر، کسب و کارها را در مسیر رشد و موفقیت هدایت می‌کند.

مشخصات و قیمت احتمالی پیکسل بادز پرو 2
مشخصات و قیمت احتمالی پیکسل بادز پرو 2

گوگل قصد دارد نسل دوم پیکسل بادز پرو را با طراحی بهبودیافته، رنگ‌های جدید و تراشه قدرتمند سری Tensor A رونمایی کند.

راهنمای گام به گام ساخت اینفوگرافیک
راهنمای گام به گام ساخت اینفوگرافیک

با گذشت زمان، اهمیت انتقال سریع اطلاعات به مخاطبان سایت ها روز‌به‌روز بیشتر می‌شود که این موضوع با کمک ایجاد طرح های اینفوگرافیک در نرم‌افزارهای طراحی، قابل‌حل خواهد بود.

نحوه ساخت پادکست معرفی محصولات سایت
نحوه ساخت پادکست معرفی محصولات سایت

ساخت پادکست از روش های مؤثر برای ارتباط با مخاطبان و معرفی محصولات سایت است. پادکست مستقیماً وارد ذهن مخاطب می شود و او را با محصولات و خدمات سایت آشنا می کند.

مانیتور جدید ردمی با کیفیت 4K و قیمت کمتر از 170 دلار
مانیتور جدید ردمی با کیفیت 4K و قیمت کمتر از 170 دلار

شیائومی بی سروصدا مانیتور جدیدی را از برند ردمی معرفی کرد. این دستگاه که A27U نام دارد، مانیتوری 27 اینچی و مقرون ‌به‌ صرفه است.

آیفون 15 پرفروش‌ترین گوشی سه‌ماهه دوم سال 2024
آیفون 15 پرفروش‌ترین گوشی سه‌ماهه دوم سال 2024

اپل دوباره صدرنشین فهرست پرفروش‌ترین گوشی‌های جهان شد و سه مدل از آیفون 15 جایگاه‌های اول تا سوم را تسخیر کردند.



استعلام قیمت