SSL چیست؟

سه شنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۲

SSL چیست؟

به‌طور خلاصه برای آن که بدانید ssl چیست، باید گفت این فناوری برای ایمن نگه‌داشتن اتصال اینترنتی و محافظت از هرگونه داده حساسی است که بین دو سیستم ارسال می‌شود. این فناوری از خواندن و تغییر احتمالی هرگونه اطلاعات منتقل شده، جلوگیری می‌کند.

کلمه SSL مخفف شده Secure Socket Layer بوده و همان‌طور که می‌دانید Secure به معنای امنیت است و همچنین حرف S که در URLها می‌بینید درواقع همان نشان امنیت است. اگر بدانید برای یک وب‌سایت داشتن گواهینامه SSL چقدر ضروری است، هیچ موقع آن را نادیده نخواهید گرفت.

گواهینامه امنیتی SSL یک استاندارد وب برای رمزنگاری اطلاعات بین کاربر و وب‌سایت‌ها است. اطلاعاتی که توسط یک اتصال SSL مبادله شده و به شکل کد ارسال می‌شوند، بنابراین از هک شدن اطلاعات محافظت می‌کند.

تفاوت های HTTP و HTTPS
تفاوت های HTTP و HTTPS

 

سایت‌هایی که گواهی SSL داشته باشند، ابتدای آدرس URL آن‌ها به‌جای http، با Https شروع می‌شود و قفل سبز رنگ دارند. وجود این s اضافی در انتهای این پروتکل، نشان می‌دهد سایت از گواهی SSL برای حفظ امنیت و اطلاعات کاربران استفاده می‌کند. بدین ترتیب کاربران می‌توانند بدون هیچ نگرانی، اطلاعات شخصیتان را در سایت وارد کرده و از بابت هک شدن آن‌ها نگران نباشند. درواقع  یک استاندارد در دنیای وب است که برای حفظ امنیت داده‌ها از جمله: تراکنش‌های مالی آنلاین، انتقال داده‌ها و ورود به سیستم و... استفاده می‌شود. اهمیت استفاده از گواهی SSL در سایت‌ فروشگاهی و درگاه‌های پرداخت اینترنتی بیشتر است.

 

چرا باید از گواهینامه‌های امنیتی SSL استفاده کنیم؟

گواهینامه‌های امنیتی SSL
گواهینامه‌های امنیتی SSL

 

همانطور که در بالا توضیح دادیم اگر قصد دارید در دنیای وب فعالیت داشته باشید نباید اهمیت گواهینامه امنیتی را نادیده گرفت و فعال کردن آن یک امر مهم و ضروری است. در ادامه به این موضوع می‌پردازیم که چرا باید از گواهینامه امنیتی SSL استفاده نماییم.

 

1. جذب اعتماد کاربران  نسبت به وب‌سایت و کسب‌وکارتان

S انتهای این پروتکل به معنای این است که اتصال بین دستگاه شما و سایت امن است و همچنین بسیاری از مرورگر ها هستند که اگر URL وب‌سایت شما http بوده و فاقد s باشد در این‌صورت برچسب Not secure به آن‌ها داده و همین امر نیز موجب عدم اعتماد کاربر خواهد شد خصوصا در وب‌سایت‌هایی که محصول یا خدماتی برای فروش آنلاین دارند و درنتیجه باعث سلب اعتماد و درنهایت عدم خرید کاربر از سایت می‌شود.

 

2. بهینه‌تر شدن وب سایتتان برای موتور های جست‌وجو و بهبود رتبه سئو

گوگل رسما اعلام کرده که از این پروتکل استفاده نمایید لذا استفاده از آن باعث دادن امتیازات و بهبود رتبه‌تان از سمت گوگل می‌شود چراکه گوگل وب‌سایت‌هایی که از امنیت بالایی برخوردارند به کاربران بیشتری پیشنهاد داده است. همچنین اعتمادسازی در میان کاربران و بالا بردن امنیت سایت و حفظ اطلاعات کاربران، سبب افزایش کاربران و ترافیک سایت شده و لذا رتبه سئو سایتتان تحت تاثیر قرارگرفته و بهبود خواهد یافت.

 

3. برای داشتن درگاه بانک یک امر حیاتی و مهم است

افرادی که سایت فروش محصول یا خدمات دارند، برای پرداخت کاربران به درگاه بانکی نیاز دارند که بدون داشتن گواهینامه SSL امکان‌پذیر نخواهد بود بنابراین باید بدانید که داشتن گواهینامه‌های امنیتی یکی از شرایط برای گرفتن درگاه پرداخت الکترونیک برای وب‌سایتتان است.

 

4. برای داشتن اینماد وب سایتتان به گواهی امنیت SSL نیاز خواهید داشت

دریافت اینماد یا نماد اعتماد الکترونیک مشروط به داشتن گواهینامه امنیت SSL است. داشتن اینماد به‌منظور دادن اعتبار و اعتمادسازی در میان کاربران از ملزومات مهم یک وب‌سایت به شمار می رود. و همچنین یکی از ملزومات بسیار ضروری به‌خصوص برای وب‌سایت‌های فروشگاهی است.

 

انواع گواهینامه  Secure Socket Layer ) SSL )

انواع گواهینامه SSL
انواع گواهینامه SSL

 

سه نوع گواهینامه SSL وجود دارد که بنا به نوع کسب‌وکار و نیازتان می‌توانید از یکی از آن‌ها استفاده کنید. هر کدام از این سه نوع، میزان امنیت متفاوتی را برایتان فراهم می‌کند:

Domain Validation.1

Organization Validation.2

Extended Validation.3

 

گواهینامه اعتبار سنجی دامنه (Domain Validated (DV

گواهینامه‌های DV معمولا برای اشخاص و یا افراد حقیقی مناسب بوده و برای سازمان‌ها و مراکز دولتی استفاده نمی‌شود زیرا از امنیت پایین‌تری برخوردار بوده و تنها بر اساس نام دامنه اعتبار سنجی می‌شود. این نوع گواهینامه از ثبت درخواست تا صدور آن زمان زیادی صرف نخواهد شد و به محض ثبت از طرف صادرکننده آن فعال می‌شود.

 

گواهینامه اعتبار سنجی سازمانی (Organizationally Validated (OV

این نوع گواهینامه میزان اعتبار بسیار بالاتری نسبت به DV داشته و برای دریافت و تایید این گواهینامه به اطلاعات چون: مدارک ثبتی و قانونی و هویتی شرکت، سازمان و نهاد مربوطه، موقعیت فیزیکی و نام دامنه وب‌سایتتان نیاز دارد. در واقع میزان اعتبار این گواهینامه متوسط بوده و برای سایت‌های عمومی که حساسیت بالایی ندارند مناسب است. در گواهینامه OV چند روز برای تایید آن زمان می‌برد.

 

گواهینامه با اعتبار سنجی گسترده (Extended Validation (EV

این نوع گواهینامه معتبرترین و پیچیده‌ترین گواهینامه است. در این گواهینامه آدرس URL  در کنار یک قفل در کنار یک نوارابزار سبز رنگ دیده می‌شود و یا نام فروشگاه یا وب‌سایت در کنار نام کشور قرار می گیرد. روند اعتبار سنجی آن شامل اسناد شرکت، تایید هویت متقاضی و بررسی اطلاعات با پایگاه داده شخص ثالث خواهد بود. این گواهینامه برای نهاد و یا سازمان‌هایی که از امنیت بسیار بالا و یا تراکنش‌های مالی بالایی دارند استفاده می‌شود. یکی دیگر از مزایای گواهینامه EV، پشتیبانی از تمامی مرورگر ها نیز می‌باشد.



تگ‌ها: SSL امنیت سایت گواهینامه امنیتی SSL SSL چیست؟ بهینه‌ کردن وب سایت انواع SSL
آخرین مطالب
تفاوت گارانتی و خدمات پس از فروش در طراحی سایت
تفاوت گارانتی و خدمات پس از فروش در طراحی سایت

گارانتی و خدمات پس از فروش هر دو برای مشتریان امتیازی خاص محسوب می‌شوند اما از جنبه های مختلفی با یکدیگر متفاوت هستند که فواید آن ها را متمایز می سازند.

10 چالش راه اندازی کسب و کار اینترنتی
10 چالش راه اندازی کسب و کار اینترنتی

هرچند راه اندازی کسب و کار اینترنتی جذاب به نظر می‌رسد اما مشکلاتی مانند: رقابت شدید، چالش های فنی و تأمین مالی، ممکن است مسیر کارآفرینان را دشوارتر از حد انتظار کند.

مراحل ده گانه راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی
مراحل ده گانه راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی

راه اندازی کسب و کار اینترنتی موفق، مستلزم برنامه‌ریزی منسجم و اجرای صحیح آن است. با تحلیل مستمر فرآیندها، می‌توان به رشد پایدار در بازار رقابتی دیجیتال دست یافت.

بهترین زبان برنامه نویسی برای وب
بهترین زبان برنامه نویسی برای وب

برای کدنویسی وب سایتی ایده‌آل، باید با توجه به نوع آن از زبان‌های برنامه نویسی مناسب برای دو بخش بک اند (کدنویسی سمت سرور) و فرانت اند (ظاهر سایت) استفاده کرد.

راهنمای جامع طراحی صفحه وب ساده
راهنمای جامع طراحی صفحه وب ساده

طراحی صفحه وب ساده، نیازمند طی کردن مراحل دقیق و توجه به جزئیات است و از تعیین هدف تا پیاده‌ سازی و بهینه سازی، هر مرحله نقش مهمی در موفقیت نهایی وب‌سایت دارد.

تکنیک های بهینه سازی سرعت وب سایت
تکنیک های بهینه سازی سرعت وب سایت

بهینه سازی سرعت وب سایت با استفاده از تکنیک های خاصی مانند: فشرده سازی حجم تصاویر و بهینه سازی کدها به منظور جذب کاربران بیشتر صورت می‌گیرد.

قالب آماده پست و استوری آموزشـی برای اینستاگرام
قالب آماده پست و استوری آموزشـی برای اینستاگرام

طراحی پست و استوری‌های حرفه‌ای، کلید موفقیت در این شبکه اجتماعی است. با استفاده از قالب‌های آماده اینستاگرام، می‌توانید بدون داشتن دانش طراحی، پست‌ها و استوری‌هایی با کیفیت بالا ایجاد کنید.

راهنمای جامع تدوین نقشه راه کسب‌وکار اینترنتی
راهنمای جامع تدوین نقشه راه کسب‌وکار اینترنتی

نقشه راه کسب و کار اینترنتی، ابزاری استراتژیک است که با تحلیل دقیق بازار، تعیین اهداف و تدوین استراتژی های مؤثر، کسب و کارها را در مسیر رشد و موفقیت هدایت می‌کند.

مشخصات و قیمت احتمالی پیکسل بادز پرو 2
مشخصات و قیمت احتمالی پیکسل بادز پرو 2

گوگل قصد دارد نسل دوم پیکسل بادز پرو را با طراحی بهبودیافته، رنگ‌های جدید و تراشه قدرتمند سری Tensor A رونمایی کند.

راهنمای گام به گام ساخت اینفوگرافیک
راهنمای گام به گام ساخت اینفوگرافیک

با گذشت زمان، اهمیت انتقال سریع اطلاعات به مخاطبان سایت ها روز‌به‌روز بیشتر می‌شود که این موضوع با کمک ایجاد طرح های اینفوگرافیک در نرم‌افزارهای طراحی، قابل‌حل خواهد بود.

نحوه ساخت پادکست معرفی محصولات سایت
نحوه ساخت پادکست معرفی محصولات سایت

ساخت پادکست از روش های مؤثر برای ارتباط با مخاطبان و معرفی محصولات سایت است. پادکست مستقیماً وارد ذهن مخاطب می شود و او را با محصولات و خدمات سایت آشنا می کند.

مانیتور جدید ردمی با کیفیت 4K و قیمت کمتر از 170 دلار
مانیتور جدید ردمی با کیفیت 4K و قیمت کمتر از 170 دلار

شیائومی بی سروصدا مانیتور جدیدی را از برند ردمی معرفی کرد. این دستگاه که A27U نام دارد، مانیتوری 27 اینچی و مقرون ‌به‌ صرفه است.

آیفون 15 پرفروش‌ترین گوشی سه‌ماهه دوم سال 2024
آیفون 15 پرفروش‌ترین گوشی سه‌ماهه دوم سال 2024

اپل دوباره صدرنشین فهرست پرفروش‌ترین گوشی‌های جهان شد و سه مدل از آیفون 15 جایگاه‌های اول تا سوم را تسخیر کردند.



استعلام قیمت