توسعهدهنده وبسایت در مقابل طراح سایت: تفاوت در چیست؟
هرچند که کسبوکارها دارای حساب رسانههای اجتماعی هستند، اما اینکه بسیاری از مردم مشروعیت محصولات و خدماتی که سفارش میدهند را زیر سوال ببرند، محتمل است.
حتی شرکت وریساین پیبرده است که 84 درصد مصرفکنندگان امروزی معتقدند که یک وبسایت با رعایت اصول ظاهری طراحی، میتواند حرفهایتر و معتبرتر جلوه دهد.
ناگفته نماند، اغلب تجربیات آنلاین با موتورهای جستوجو آغاز میشود. بهجز گوگل مردم از یاهو، بینگ، بایدو و بسیاری از پلتفرمهای دیگر نیز استفاده میکنند. در این صورت وقتی که شما یک وبسایت دارید میتوانید منتظر شاهد حضور افراد بیشتری در کسبوکارتان باشید.
بهجای اینکه خودتان ساخت وبسایت را برعهده بگیرید، با متخصصان این زمینه جهت راهاندازی وبسایت برای کسبوکارتان ارتباط برقرار کنید. اما مسئلۀ اصلی این است که از بین یک توسعهدهنده وبسایت و یک طراح وبسایت کدام را استخدام کنید؟ سایت وب پارسه بهطور مفصل تفاوتها را برای شما تشریح میکند.
توسعه دهنده وب - برنامه نویس سایت
توسعهدهنده وب کیست؟
در کشور سنگاپور یک توسعهدهنده وبسایت بهمعنای یک کارشناس خبره در برنامهنویسی وب است. آنها از زبآنهای برنامهنویسی HTML، PHP، JavaScript، CSS، Python، SQL، Ruby، jQuery، C# و بسیاری زبانهای دیگر جهت ساختن یک وبسایت از مراحل ابتدایی استفاده میکنند. زبانهای برنامهنویسی، مفاهیم و ایدههای طراحی که توسط طراح وبسایت خلق میشوند را محقق میکند.
برای تضمین اینکه کاربرد یک وبسایت در برابر آسیبهای ناشیاز تعداد بالای بازدیدکنندگان و مرور حفظ شود، وظیفۀ توسعهدهنده وب این است که ساختار اصلی وبسایت را حفظ کند.
در این زمان است که فرآیند تعمیر و نگهداری وبسایت نمایان میشود که این فرآیند پس از توسعه وبسایت و بعد از فعال شدن سایت انجام میگیرد.
انواع توسعهدهندگان وب
وظیفۀ هر توسعهدهنده متفاوت از دیگری است. وظایف آنها نهایتا به قسمت توسعه وبسایت که مختص خودشان است، نظیر front-end، back-end و full-stack بستگی دارد.
در ادامه انواع متفاوت توسعهدهندگان وبسایت و نقش آنها در خلق یک وبسایت آورده شده است.
توسعه دهنده وب - برنامه نویس سایت
Front-End
وظیفۀ یک توسعهدهنده وبسایت Front-End، برنامهنویسی عناصر بصری یک وبسایت است، که آنها در واقع قابلیتهایی هستند که بازدیدکنندگان هنگام مرور صفحات وب مشاهده میکنند. از آنجایی که نقش آنها بهاحتمال زیاد با طراحان وب همپوشانی دارد، توسعهدهندگان وبسایت Front-End تمایل دارند به طور همزمان با آنها همکاری کنند.
Back-End
همانطور که از نام آن پیداست، توسعهدهندگان وبسایت Back-End، برنامهنویسانی هستند که در پشت صحنه ایجاد وبسایت کار میکنند و وظیفۀ اصلی آنها تضمین عملکرد صحیح کل وبسایت است.
توسعهدهنده وبسایت Back-End بررسی میکند که کدنویسی، وبسایت را به سرور متصل کند و دادهها بدون وقفه جریان یابند تا در نهایت تضمین کند که تراکنش مشتری به درستی انجام میشود.
ما در گروه وب پارسه با ارائه مشاوره کاملا رایگان در کنار شما هستیم، جهت آشنایی با خدمات ما در حوزه طراحی و برنامه نویسی سایت و وباپلیکیشن، با این شماره 09190973446 تماس بگیرید.
Full-Stack
از دیدگاه دیگر، این نوع توسعهدهنده وبسایت، یک اهرم از تمام انواع آن است. این بدان معناست که آنها میتوانند کارهای توسعهدهندگان Front-End و Back-End را انجام دهند.
مجموعه مهارتهای یک توسعهدهنده وبسایت چیست؟
-
دارای تجربه در آزمایش و رفع اشکال وبسایت
-
مسلط به سیستمهای مدیریت محتوا
-
توجه به جزئیات
-
توانایی توضیح دادن صریح مسائل تکنیکی
-
مهارتهای عددی و خلاقانه قوی
طراح وب کیست؟
برخلاف یک توسعهدهنده وبسایت، طراح سایت کسی است که میتواند یک وبسایت را از نظر زیباییشناسی، دلپذیر جلوه دهد. ماهیت کار آنها عمدتاً شامل بهبود ظاهر و کل چینش وبسایت و در عین حال اطمینان از کاربرپسند بودن آن است.
از آنجایی که وبسایت کاری، در حال ارائه تصویر برند است، یک طراح وبسایت اغلب با مشتریها ملاقات میکند تا در مورد احساس و ظاهر کلی یک وبسایت صحبت کند.
در نتیجه، یک طراح وبسایت از نرم افزارهای Adobe XD، Illustrator، DreamWeaver و Sketch برای نشان دادن چینش طراحی وب با الگوهای تایید شده رنگها، سبک فونت و قابلیتها استفاده میکند.
انواع طراحان وب
وقتی صحبت از طراحی وبسایت میشود، فرآیند تخصصی شدن وظایف طراحان وب معمولاً آغاز میشود. دانستن تفاوتهای بین انواع طراحان وب به شما کمک میکند که برای ایجاد وبسایت کسبوکارتان در سنگاپور باید با کدام شرکت ارتباط برقرار کنید.
● تجربه کاربری (UX)
نقش یک طراح وب UX این است که بفهمد چگونه کاربران در تعامل با عناصر و ویژگیهای یک وبسایت، تجربه ای عالی خواهند داشت.
تا حد ممکن، آنها سعی میکنند که تجربه کلی یک کاربر را از لحظه ورود به یک وبسایت تا مرور صفحات وب و انجام خرید تصور کنند.
یک طراح وب UX وظیفۀ خود را با ایجاد نمودارهایی برای مسیرهای حرکت کاربر و برنامه ریزی معماری اطلاعات آغاز میکند. قبل از اینکه آنها بتوانند همه این وظایف را انجام دهند، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد صنعت تجاری مشتری خود تحقیق خواهند کرد.
● رابط کاربری (UI)
یک طراح وب UI بر روی ایجاد ظاهر یک وبسایت و صفحات آن تمرکز میکند که این امر با استفاده از نقشه راه مشتری که طراح وب UX ارائه کرده است، میسر میگردد.
آنها کسانی هستند که چینش صفحات را سازماندهی میکنند، الگوهای رنگی را انتخاب میکنند، طراحی حروف را سفارشی میکنند و عناصر رابط تعاملی مانند اسکرولرها، دکمهها، دکمههای تغییر وضعیت و منوهای کشویی را ایجاد میکنند. این موارد به یک وبسایت کمک میکند تا از نظر زیباییشناسی دلپذیر شود و بازدیدکنندگان را ترغیب میکند تا مدت زمان بیشتری را در سایت صرف کنند.
● طراح بصری
همانند توسعهدهندگان full-stack وبسایت، طراحان بصری نیز یک اهرم از همه انواع توسعهدهندگان هستند. آنها میتوانند روی جنبههای UX و UI توسعه وبسایت کار کنند. یک طراح بصری همیشه تضمین میکند که تعادل بین زیباییشناسی طراحی وب و عملکرد آن را پیدا کند.
مجموعه مهارتهای یک طراح وب چیست؟
آشنایی با زبان کدنویسی (اختیاری)
آگاهی از اصول طراحی وبسایت
آگاهی از تئوری رنگ و طراحی حروف
دارای توانایی استفاده از ابزارها و نرمافزارهای گوناگون طراحی
داشتن مهارت بالا در انیمیشنهای تعاملی
تفاوت بین توسعهدهندگان وبسایت و طراحان وبسایت
وظایف توسعهدهنده وبسایت و طراح وبسایت از بسیاری جهات متفاوت است، اما حضور هر کدام از آنها برای ایجاد وبسایت ضروری است. در زیر مقایسه ای از تفاوت بین آنها نشان داده شده است.
طراح وب
|
توسعهدهنده وب
|
طراحان وب ماهیت هنری و خلاقانه دارند
|
توسعهدهندگان وب بیشتر به جنبه فنی ساخت وبسایت تمایل دارند
|
طراحان وب المآنهای زیباییشناسی را میشناسند
|
توسعهدهندگان وب ترجیح میدهند که بر اساس مشخصات مشتریها، وبسایت را کاربرپسند بسازند
|
طراحان وب مفاهیم را به سمت ارتباط برقرار کردن با طراحیهای بصری سوق میدهند
|
توسعهدهندگان وب ایدههای طراحی وب را به سمت وبسایتهای کاربردی سوق میدهند
|
طراحان وب با نرمافزارهایی نظیر Adobe XD، Illustrator، DreamWeaver و Sketch و غیره درگیر هستند
|
توسعهدهندگان وب از زبآنها برنامهنویسی نظیر ، PHP، JavaScript، CSS، Python، SQL، Ruby، jQuery، C# استفاده میکنند
|
کدام یک را باید برای ایجاد وبسایت کاری خود استخدام کنید؟
اگرچه وظایف توسعهدهنده وبسایت و طراح وب متفاوت است، اما وجود آنها برای ایجاد وبسایت، به یک اندازه حیاتی هستند. استخدام هر دو میتواند به زیباییشناسی طراحی وب و همچنین ایجاد یک وبسایت با عملکرد خوب کمک کند که بتواند توجه مخاطبان هدف کسبوکار شما را به آن جلب کند.
با این وجود، 94 درصد از اولین برداشتها از جنبههای بصری یک وبسایت و به دنبال آن فرآیند مسیریابی ناشی میشود.
برگرفته شده از: digitalagencynetwork.com