شناخت کافی و مناسب از انواع CMS ها به ما کمک خواهد کرد تا درک بهتری از این سیستم مدیریت محتوا وبسایت پیدا کنیم و انتخاب دقیق و درستی را برای وبسایت خود ترتیب دهیم؛ در ابتدا باید گفت که CMS مخفف Content management system است که با آن قادر خواهید بود تا هر نوع فعالیتی را در وبسایت خود انجام دهید؛ هرچند که ویژگی CMS های دنیای تکنولوژی و وبسایتها با یکدیگر بسیار متفاوت است.
ما در گروه وب پارسه با ارائه مشاوره کاملا رایگان در کنار شما هستیم، جهت آشنایی با خدمات ما در حوزه طراحی و برنامهنویسی سایت و تولید محتوا با این شماره 02188954969 یا 09190973446 تماس بگیرید. منتظر شنیدن صدای گرم شما هستیم.
از پیادهسازی فروشگاه آنلاین گرفته تا وبلاگ و دانشنامه و دانلود و ویدیو و آموزش و...، همگی توسط CMS ها قابل پیادهسازی خواهند بود که سیستم مدیریت محتوا وردپرس از همه آنها مشهورتر و پرکاربردتر است و طرفداران بسیار زیادی را در میان طراحان وبسایت دارد. در ادامه به معرفی برترینهای این حوزه اشاره خواهیم داشت.
در نظر داشته باشید که همیشه هدف شما از طراحی سایت بسیار مهم است؛ اینکه شما یک سایت فروشگاهی میخواهید یا خبری یا آموزشی در انتخاب CMS مذکور بسیار تاثیرگذار است؛ پس پیش از هرچیز مشخص کنید که در چه زمینهای میخواهید فعالیت داشته باشید؛ پس از آن به سراغ CMS ها بروید؛ این نکته را در مدنظر داشته باشید که طراحی سایت با CMS کار شما را بدون علم برنامهنویسی بسیار ساده خواهد کرد.
وردپرس
وردپرس در ابتدا یک سیستم مدیریت محتوا برای وبلاگ نویسی بود که با گسترش هرچه بیشترش تبدیل به محبوبترین CMS دنیای تکنولوژی شد تا جایی که 35 درصد سایتهای جهان از این سیستم مدیریت محتوای قدرتمند استفاده میکنند؛ وردپرس دارای 55 هزار افزونه رسمی فعال است که امروزه به زبان فارسی نیز پشتیبانی میشوند.
بلاگر
این سیستم مدیریت محتوا همانطور که از نامش پیداست برای وبلاگ نویسی در دسترس عموم قرار گرفته است و گوگل نیز مالک آن است؛ لازم به ذکر است که این CMS امکانات محدودی دارد و همانند وردپرس وسیع نیست؛ این سیستم مدیریت محتوا زبان فارسی را پشتیبانی کرده و مشکلاتی نظیر فونت انتخابی برای زبان فارسی دارد.
اسکوار اسپیس
اسکوار اسپیس تا حدودی شبیه به وردپرس است و بدون دانش برنامه نویسی میتوان یک سایت را راه اندازی کرد؛ البته باید یادآور شد که به دلیل تحریمها این CMS در ایران چندان کارآیی مفیدی ندارد و با چالشهای فراوانی روبرو است و از زبان فارسی پشتیبانی نمیکند.
جوملا
جوملا نیز همانند وردپرس محبوبیت بسیار بالایی دارد و از آن دسته CMS های پیشرفته با نصب آسان به حساب میآید که از زبان فارسی نیز پشیبانی کامل میکند؛ جوملا برای فروشگاه اینترنتی بسیار مفید و جذاب است و گزینه بسیار ایده آلی برای یک فروشگاه اینترنتی محسوب میشود.
مجنتو
این سیستم مدیریت محتوای فروشگاهی، توسط شرکت مشهور Adobe ارتقاء یافت و بعدها برندهای مشهوری همچون نایک، سامسونگ و کوکاکولا نیز از این CMS استفاده کردند؛ مجنتو برای طراحی سایت فروشگاهی بزرگ بسیار گزینه مطلوبی به حساب میآید.
پرستاشاپ
CMS پرستاشاپ 270 هزار فروشگاه آنلاین فعال دارد، شاید باورنکردنی باشد اما بیش از 250 شرکت مشهور در حال ساخت افزونه برای این سیستم مدیریت محتوای قدرتمند هستند؛ این CMS نیز از زبان فارسی پشتیبانی کامل دارد.
دروپال
سیستم مدیریت محتوای دروپال پشتیبانی قدرتمندی از زبان فارسی دارد، سایتهای آموزشی بسیاری سایت خود را با دروپال طراحی کردهاند و جالب است بدانید دانشگاه آکسفورد نیز از این سیستم مدیریت محتوا استفاده میکند.
در پایان باید گفت که با توجه به نیاز و وسعت پروژه، شما باید CMS های موجود را بررسی و از میان آنها یکی را انتخاب کنید؛ توجه داشته باشید که سیستم مدیریت محتوا همیشه قابلیت ارتقاء را دارد و از بابت گسترش چندان جای نگرانی نیست.