به لطف ابزارها و پیشرفت تکنولوژی و البته کدنویسی، امکاناتی فراهم شده است که هر ناممکنی را ممکن ساخته است؛ همانند دغدغه انتقال هاست وبسایت که برای مدتهای زیادی برای صاحبان سایتها مشکلات عدیدهای را فراهم میساخت چرا که در این انتقال اغلب سایتها برای مدت زیادی از کار میافتادند.
میانگین زمانی که لازم است انتقال سرورهای DNS میان میزبان جدید و قدیم و همچنین ثبت تغیرات در دامنه صورت بپذیرد، چیزی در حدود 12 تا 72 ساعت زمان خواهد برد که در این زمان سایت شما از دسترس خارج خواهد بود؛ از همین رو به دلیل تغییرت در انتقال فایلهای سایت شما و ایجاد پایگاه داده و نصب نرم افزارهای لازم و پیکربندیهای مهم، به احتمال فراوان سایت شما برای مدت 1 روز از دسترس خارج خواهد بود؛ اما جای نگرانی نیست چرا که ترفندهای تکنولوژی راهکارهای کلیدی را پیش پای شما خواهد گذاشت. اما به یاد داشته باشید در صورتی که شناخت کافی از C Panel و آدرسهای IP و همچنین FTP وجود داشته باشد و توانایی لازم برای پیکربندی جدید در انتقال وب سایت و تغییر DNS ها را داشته باشید، این امر برای شما کار راحتی خواهد بود.
قدم نخست؛ در ابتدای مسیر میبایست هاست خود را انتقال دهید و پس از آن سرویس خود را در هاست قبلی حذف نمایید اما به یاد داشته باشید زمانی باید این امر را ترتیب دهید که تمام فرآیند انتقال را تکمیل کرده باشید! این اشتباه از سوی بسیاری از کاربران رخ داده است و سایت آنها از دسترس خارج شده و به طور کامل موجب از دست رفتن دیتابیس و پاک شدن تمامی فایلهای شما خواهد شد!
راه حل چیست؟ هنگامی که میزبان وب سایت شما آماده شد، پیش از لغو پلن قدیمی خود، در اولین قدم تمامی فایلها را از میزبان قدیمی خود به میزبان جدید انتقال دهید؛ بهترین روش این است که ابتدا به درستی از تمامی روند انقال به میزبان جدید مطمئن شده و اجازه بدهید سایت شما بر روی میزبان جدید برای مدت چند روز کار کند و سپس پلن قدیمی را حذف نمایید.
پس از این اتفاق وارد C panel خود شوید و یک بکاپ از تمامی فایلها و دیتابیس خود بگیرید، لازم به ذکر است که باید در هر دو میزبان قدیمی و جدید، از یک کنترل پنل استفاده شود که معمولاً از کنترل پنل C Panel استفاده میشود؛ استفاده از کنترل پنل C Panel طبق دستور معرفی شده خواهد بود: باید با استفاده از دامنه خود به پورت 2082 متصل شوید که به طور مثال بدین ترتیب خواهد بود: .Http://your-site.com2082
بعد از وارد شدن به فضای C panel، در پنجره تنظیمات کنترل پنل، گزینه Back Up را بیابید و از فایل Public html نسخه پشتیبان بگیرید؛ همچنین میتوانید از کل دیتابیس MySQL خود یک نسخه پشتیبان تازه دریافت کنید که باید به دنبال گزینه Download Back Up فایل پشتیبان را دریافت نمایید. در این نقطه بر اساس دستهبندیهای مختلف به شما نسخه پشتیبان ارائه خواهد شد، همچنین خواهید توانست که برای هر sub domain نیز یک نسخه پشتیبان جداگانه دریافت کرد.
توجه داشته باشید که در تمام طول فرآیند نباید هیچکدام از فایلهای فشرده را از حالت خود خارج کرد، چرا که این عمل باید از سوی میزبان جدید شما صورت بگیرد؛ کاربران Mac Os نیز مطمئن شوند که سافاری به طور خودکار فایلهایی با پسوند safe را پس از دانلود به طور خودکار از حالت فشرده خارج نکند.
در ادامه فایلهای فشردهای که تهیه کردهاید را در سرور جدید آپلود کنید؛ تمامی شرکتهای میزبان پس از دریافت هزینه میزبانی، برای شما ایمیلی حاوی اطلاعات نام سرور و آدرس IP پلن جدید شما؛ ارسال میکنند. شما از طریق این آدرس IP میتوانید محتوای وبسایت خود را پیش از انتشار DNS مشاهده نمایید تا بدین شکل قبل از تغییرات جدید به FTP و C panel دسترسی پیدا کرد.
به سیستم ورود کنید و از طریق لینک ارسالی در ایمیل ورود به C panel وارد صفجه مدیریتی خود شوید؛ پس از ورود به C Panel به دنبال ابزار مهم Backup Tools بگردید و فایل نسخه پشتیبان سایت خود را آپلود نمایید. بعد از آپلود کامل فایل، صفحه خود را رفرش نمایید تا تمامی محلهای انتقال شده را مشاهده نمایید. بعد از اینکه بارگذاری صفحه دوم نیز پایان یافت بدان معنی است که فرآیند شما کامل شده است. سپس با برگشتن به صفحه قبل با همین روش پایگاه داده خود را آپلود کنید.
در مرحله پایانی، به سراع تغییر Name Server ها بروید و به شرکت ثبت کننده دامنه اطلاع دهید که از Name Server جدید استفاده نماید؛ شما نیز باید به کنترل پنل شرکت ثبت کننده دامنه رفته و گزینه Domain Name Server را پیدا کنید، و DNS های جدید خود را وارد کنید که پس از اعمال تغییرات فرآیندی غالباً به 12 ساعت برای ثبت آن به طول خواهد انجامید. توجه داشته باشید که در صورت به درستی طی شدن روند، حتی یک ثانیه هم سایت شما آفلاین نخواهد بود.
باز هم تاکید میشود تا زمانی که از به درستی کار کردن تمامی ابزارهای سایت مطمئن نشدهاید، سرویس قبلی خود را در هاست قبلی حذف نکنید و از تمامی روند ماجرا اطمینان حاصل نمایید.