برای اینکه در دنیای وب حضور پیدا کنید قبل از طراحی سایت، باید خرید سرویسهاست از شرکتهای میزبان را انجام دهید. هاست وبسایتها، روی سرورها در مراکز داده یا دیتاسنترها نگهداری میشود و معمولاً سرورها از دو سیستمعامل لینوکس و ویندوز استفاده میکنند. درهاست لینوکس از زبانهای برنامهنویسی PHP و درهاست ویندوز از زبانهای برنامهنویسی ASP پشتیبانی میکند. لازم به ذکر است که لینوکس از امنیت بالاتری برخوردار بوده و سایتهای بزرگ و مهم برایهاست از لینوکس استفاده میکنند.
انواع هاستینگ
1- هاست وب اشتراکی (Shared Web Hosting)
این نوع از اقتصادیترین هاستینگ میباشد. در این روش چندین وبسایت روی یک سرور مستقر میشوند و ممکن است تعداد آنها به بیش از هزار وب برسد. حتی ممکن است این سرویس مدیریت شده یا مدیریت نشده باشد که سرویس مدیریت شده بیشتر پیشنهاد میشود. این روش به میزبانی مجازی یا میزبانی مشتق شده نیز معروف است. بیشترین وبسایتها در دنیای مجازی و اینترنت از این نوع هاست استفاده میکنند.
2- هاست نمایندگی (Reseller Web Hosting)
در این روش میتوان مقدار مشخصی از فضای هارد دیسک و پهنای باند سرور هاستی که وبسایت شما روی آن قرار دارد را بهصورت خورد خورد یا بهطور رایگان یا در قبال دریافت هزینه به شخص دیگری واگذار کنید.
انواع هاستینگ و مدیریت هاست
3- هاست وب رایگان (Free Web Hosting)
این روش ویژه افرادی است که مبتدی بوده یا افرادی که نمیتوانند برای سرور وب اشتراکی هزینه کنند و با محدودیتهای بسیاری مثل: پهنای باند، نرمافزار و...همراه است. اینهاست بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد.
5- هاست اختصاصی (Dedicated Web Hosting)
در این روش یک سرور بهصورت کامل اختصاصی و تنها برای یک نفر است. این سرور سایتهای بزرگ مناسب است و با توجه به اختصاصی بودن آن، محدودیتی در انجام هیچ کاری با سرور ندارند.
انواع هاستینگ و مدیریت هاست
6- هاست وب ابری (Cloud Web Hosting)
یکی از محبوبترین هاستها به شمار میرود، چون وب سایت کاربر همیشه در اوج باقی میماند. البته این روش به نام جدولی نیز شناخته شده است. این هاست معمولا با چند سرور درحال کار کردن است و وبسایت شما میتواند از تمام منابع سختافزاری و نرمافزاری این سیستمها استفاده نماید. با این روش وبسایت شما همیشه در دسترس است البته در این نوع هاست بکآپ گرفتن و حفظ امنیت بدلیل پراکنده بودن دادهها کار دشواری خواهد بود.