تفاوت سایت و پورتال چیست؟

جمعه ۲۸ آذر ۱۳۹۹

تفاوت سایت و پورتال چیست؟

در این مطلب از وب پارسه قصد داریم تفاوت‌های سایت و پورتال را به اختصار توضیح دهیم.

پورتال چیست؟

پورتال صفحه‌ای است در وب که برخی امکانات را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. امکانات پورتال، بدون توجه به موقعیت جغرافیایی و فیزیکی کاربران در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد و دسترسی را با امکاناتی که در اختیارشان قرار می‌دهد برای آن‌ها آسان می‌کند. در دنیای فن‌آوری، می‌توانیم پورتال را درگاهی تعریف کنیم که کاربران را وارد دنیای مجازی می‌کند که در آن‌همه نیازها برآورده می‌شود.

 

در ادامه به 4 خصلت اصلی پورتال اشاره‌شده است:

1- انطباق‌پذیری

2- اختصاصی کردن

3- یکپارچه‌سازی

4- پشتیبانی انجمن‌های اینترنتی

 

سازمان‌ها به‌منظور تسهیل در کارها و به جهت مواجهه باکارهای چندگانه بیش از یک پورتال استفاده می‌کنند. بنابراین مهم‌ترین جایی که پرتال استفاده می‌شود، برای سازمان‌ها است.

تفاوت سایت و پورتال چیست؟
تفاوت سایت و پورتال چیست؟

 

پورتال معمولاً نقش تسهیل‌کننده‌ای در انجام امور اداری، بازرگانی، پژوهشی و آموزشی ... آن را تبدیل به محل کار الکترونیکی برای کاربران کرده است. پورتال‌ها معمولاً سیستم اداری کاربر محوری دارند، به این معنی که تمام امکانات پورتال بر این اساس پیش‌بینی‌شده است. از امکانات پورتال‌ها می‌توان به chat، پست الکترونیکی، انجمن‌های اینترنتی و ... اشاره کرد.

 

سایت چیست؟

سایت مجموعه‌ای از صفحات پیوسته‌ای است که از طریق آدرسی قابل‌دسترسی هستند. صفحاتی که شامل: متن، تصویر، قالب‌های مختلف و … می‌شوند.

 

طراحی سایت مراحل متعددی دارد. اول باید کسب‌وکارتان را به خوبی بشناسید و اهدافتان از راه‌اندازی سایت را مشخص کنید. با توجه به این اهداف می‌توانید نوع سایت را انتخاب کنید. بعضی از سایت‌ها با استفاده از سیستم‌های آماده و رایگان مدیریت محتوا طراحی می‌شوند. سیستم‌هایی مانند: وردپرس یا جوملا که قالب‌های آماده را در اختیار طراحان قرار می‌دهند. استفاده از این نوع سایت‌ها ساده و ارزان و برای اهداف کوچک بسیار مناسب است.

 

نوع دیگر طراحی سایت به‌صورت سفارشی و توسط برنامه‌نویسان حرفه‌ای انجام می‌شود. اگر قالب‌های آماده برای کسب‌وکار شما کافی یا مناسب نباشند، باید از این روش استفاده کنید.

تفاوت سایت و پورتال چیست؟
تفاوت سایت و پورتال چیست؟

 

فرق بین پورتال و سایت

حالا بیایید فرق بین پورتال و سایت را بررسی کنیم. پورتال می‌تواند نقطه شروع و یا اولیه داشته باشد که کاربران به‌محض ورود به اینترنت آن را مشاهده نمایند. درست است که شباهت ظاهری بین سایت و پورتال فراوان است به حدی که در نگاه اول نمی‌توانید تفاوت محسوسی میان سایت و پورتال را متوجه شوید اما باید بدانید که این دو کاملاً متفاوت از یکدیگر هستند.

 

 اولین و مهم‌ترین تفاوت سایت با پورتال،، نحوه عملکرد آن‌ها است که البته نوع عملکرد این دو پلتفرم تا حد زیادی به هدف و نوع سیستم آن‌ها بستگی دارد. در حقیقت همان‌طور که در ابتدا نیز اشاره کردیم، وب‌سایت و پورتال ممکن است در ظاهر با یکدیگر شباهت داشته باشند اما زیرساخت‌های آن‌ها دارای تفاوت‌های اساسی هستند. در ادامه به 4 تفاوت اصلی آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

 

1- تفاوت در عملکرد

پورتال‌ها به‌طور معمول طیف گسترده‌تری از ویژگی‌ها و ابزارهای تعاملی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند که البته دسترسی به این قابلیت‌ها با توجه به نقش و نوع کاربر متغیر خواهد بود. برخی از محبوب‌ترین ویژگی‌ها و قابلیت‌های یک پورتال شامل: بخش ورود کاربر، حساب کاربری، داشبورد تحلیلی، ناوبری، محتواهای سفارشی و انحصاری، چت و تاریخچه است. از طرفی دیگر وب‌سایت‌ها تمامی ابزار و امکانات را به‌صورت یکسان و برابر در دسترس کاربران قرار می‌دهند و به همین دلیل نیز دارای قابلیت‌های تعاملی کمتری نسبت به پورتال‌ها هستند.

تفاوت سایت و پورتال چیست؟
تفاوت سایت و پورتال چیست؟

 

2- احراز هویت و شخصی‌سازی حساب کاربران

دیگر تفاوت سایت و پورتال را می‌توان در احراز هویت و شخصی‌سازی حساب کاربران خلاصه کرد. یکی از اهداف اصلی پورتال ارائه تجارب شخصی و منحصربه‌فرد برای هر کاربر است. به همین دلیل است که احراز هویت کاربر و ویژگی‌های مربوط به شخصی‌سازی در پورتال، به‌عنوان ضرورت در نظر گرفته می‌شود اما وجود این قابلیت‌ها در وب‌سایت ضرورتی ندارد.

 

4- ساختار

نوع ساختار نیز دیگر تفاوت سایت و پورتال است که امکانات و شکل ظاهری آن را تشکیل می‌دهد. پورتال به‌طورکلی از چندین ماژول و سیستم‌های داخلی تشکیل می‌شود که در کنار یکدیگر پورتال را اداره می‌کنند. به‌عنوان مثال: پورتال تجارت الکترونیک، از ماژول‌هایی همچون مدیریت اطلاعات مربوط به محصولات، مدیریت سفارش‌ها، بررسی و پرداخت، قیمت‌گذاری و تبلیغات، حساب کاربری مشتریان، پشتیبانی از مشتریان و غیره تشکیل می‌شود و هریک از این ماژول‌ها نیز می‌توانند به‌صورت مستقل از یکدیگر کار کنند.

 

از طرفی دیگر وب‌سایت معمولاً دارای خدمات کمتر و محدودتری در بخش مدیریت ارتباط با مشتری، تجزیه‌وتحلیل، پشتیبانی مشتریان و ... است. سایت عموماً ساختار ساده‌تری دارد که می‌توان آن را به‌عنوان تفاوت مهم دیگر پورتال و وب‌سایت در نظر گرفت.

تفاوت سایت و پورتال چیست؟
تفاوت سایت و پورتال چیست؟

 

جمع بندی

اصلی‌ترین تفاوت سایت و پورتال را می‌توان به‌صورت زیر خلاصه کرد:

وب‌سایت مجموعه‌ای از صفحات پیوسته است که محتواهای آن از طریق آدرس عمومی وب برای تمامی کاربران قابل‌دسترسی خواهد بود اما پورتال نوعی سایت سفارشی و شخصی‌سازی شده است که اطلاعات آن تنها برای کاربران خاص (دارای شناسه کاربری و رمز عبور) در دسترس قرار دارد.

 پورتال‌ها کاربر محور هستند اما وب‌سایت‌ها متعلق به سازمان، شرکت، برند و غیره می‌باشند.

 در وب‌سایت هیچ‌گونه ارتباط داخلی میان سایت و کاربر وجود ندارد اما در پورتال دقیقاً برعکس است و کاربر می‌تواند با پورتال در تعامل باشد.

 محتواها و اطلاعات پورتال به‌طور مرتب به‌روزرسانی می‌شوند اما به‌روزرسانی منابع اطلاعاتی در یک وب‌سایت به‌ندرت انجام می‌شود.

 تمرکز اصلی وب‌سایت برافزایش ترافیک روزانه و جذب کاربران جدید است اما میزان بازدید از پورتال بسیار محدود بوده و تنها مختص به کاربران اختصاصی آن است.

♦ محتواهای وب‌سایت برای تمامی کاربران به یک صورت نمایش داده می‌شود اما محتواهای پورتال بر اساس تنظیمات و مجوز اعضای گروه برای کاربران نمایش داده می‌شوند.



تگ‌ها: طراحی سایت پورتال سایت تفاوت سایت و پورتال
آخرین مطالب
تفاوت گارانتی و خدمات پس از فروش در طراحی سایت
تفاوت گارانتی و خدمات پس از فروش در طراحی سایت

گارانتی و خدمات پس از فروش هر دو برای مشتریان امتیازی خاص محسوب می‌شوند اما از جنبه های مختلفی با یکدیگر متفاوت هستند که فواید آن ها را متمایز می سازند.

10 چالش راه اندازی کسب و کار اینترنتی
10 چالش راه اندازی کسب و کار اینترنتی

هرچند راه اندازی کسب و کار اینترنتی جذاب به نظر می‌رسد اما مشکلاتی مانند: رقابت شدید، چالش های فنی و تأمین مالی، ممکن است مسیر کارآفرینان را دشوارتر از حد انتظار کند.

مراحل ده گانه راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی
مراحل ده گانه راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی

راه اندازی کسب و کار اینترنتی موفق، مستلزم برنامه‌ریزی منسجم و اجرای صحیح آن است. با تحلیل مستمر فرآیندها، می‌توان به رشد پایدار در بازار رقابتی دیجیتال دست یافت.

بهترین زبان برنامه نویسی برای وب
بهترین زبان برنامه نویسی برای وب

برای کدنویسی وب سایتی ایده‌آل، باید با توجه به نوع آن از زبان‌های برنامه نویسی مناسب برای دو بخش بک اند (کدنویسی سمت سرور) و فرانت اند (ظاهر سایت) استفاده کرد.

راهنمای جامع طراحی صفحه وب ساده
راهنمای جامع طراحی صفحه وب ساده

طراحی صفحه وب ساده، نیازمند طی کردن مراحل دقیق و توجه به جزئیات است و از تعیین هدف تا پیاده‌ سازی و بهینه سازی، هر مرحله نقش مهمی در موفقیت نهایی وب‌سایت دارد.

تکنیک های بهینه سازی سرعت وب سایت
تکنیک های بهینه سازی سرعت وب سایت

بهینه سازی سرعت وب سایت با استفاده از تکنیک های خاصی مانند: فشرده سازی حجم تصاویر و بهینه سازی کدها به منظور جذب کاربران بیشتر صورت می‌گیرد.

قالب آماده پست و استوری آموزشـی برای اینستاگرام
قالب آماده پست و استوری آموزشـی برای اینستاگرام

طراحی پست و استوری‌های حرفه‌ای، کلید موفقیت در این شبکه اجتماعی است. با استفاده از قالب‌های آماده اینستاگرام، می‌توانید بدون داشتن دانش طراحی، پست‌ها و استوری‌هایی با کیفیت بالا ایجاد کنید.

راهنمای جامع تدوین نقشه راه کسب‌وکار اینترنتی
راهنمای جامع تدوین نقشه راه کسب‌وکار اینترنتی

نقشه راه کسب و کار اینترنتی، ابزاری استراتژیک است که با تحلیل دقیق بازار، تعیین اهداف و تدوین استراتژی های مؤثر، کسب و کارها را در مسیر رشد و موفقیت هدایت می‌کند.

مشخصات و قیمت احتمالی پیکسل بادز پرو 2
مشخصات و قیمت احتمالی پیکسل بادز پرو 2

گوگل قصد دارد نسل دوم پیکسل بادز پرو را با طراحی بهبودیافته، رنگ‌های جدید و تراشه قدرتمند سری Tensor A رونمایی کند.

راهنمای گام به گام ساخت اینفوگرافیک
راهنمای گام به گام ساخت اینفوگرافیک

با گذشت زمان، اهمیت انتقال سریع اطلاعات به مخاطبان سایت ها روز‌به‌روز بیشتر می‌شود که این موضوع با کمک ایجاد طرح های اینفوگرافیک در نرم‌افزارهای طراحی، قابل‌حل خواهد بود.

نحوه ساخت پادکست معرفی محصولات سایت
نحوه ساخت پادکست معرفی محصولات سایت

ساخت پادکست از روش های مؤثر برای ارتباط با مخاطبان و معرفی محصولات سایت است. پادکست مستقیماً وارد ذهن مخاطب می شود و او را با محصولات و خدمات سایت آشنا می کند.

مانیتور جدید ردمی با کیفیت 4K و قیمت کمتر از 170 دلار
مانیتور جدید ردمی با کیفیت 4K و قیمت کمتر از 170 دلار

شیائومی بی سروصدا مانیتور جدیدی را از برند ردمی معرفی کرد. این دستگاه که A27U نام دارد، مانیتوری 27 اینچی و مقرون ‌به‌ صرفه است.

آیفون 15 پرفروش‌ترین گوشی سه‌ماهه دوم سال 2024
آیفون 15 پرفروش‌ترین گوشی سه‌ماهه دوم سال 2024

اپل دوباره صدرنشین فهرست پرفروش‌ترین گوشی‌های جهان شد و سه مدل از آیفون 15 جایگاه‌های اول تا سوم را تسخیر کردند.



استعلام قیمت