زک کاس مدیر سابق OpenAI، در گفتوگویی با اینسایدر گفت که نسبت به توانایی هوش مصنوعی برای حل مشکلات جهانی خوشبین است. درحالیکه هوش مصنوعی میتواند نوآوریهای غیرقابل تصوری را ایجاد کند، انسان باید با دردسرهای فزاینده آن نیز دستوپنجه نرم کند. از آنجایی که اکنون راه بازگشتی وجود ندارد، او گفت که بهتر است روی سیاستگذاری مؤثر و مدیریت فساد تمرکز کنیم.
زک کاس در گفتوگو با اینسایدر نظراتش درباره هوش مصنوعی و آینده آن را مطرح کرد. بهرغم نگرانیهای فزاینده حول هوش مصنوعی، کاس این فناوری را موهبت بزرگی میداند. او پیش از ترک OpenAI یکی از صد کارمند اول این شرکت محسوب میشد و بخش Go-to-Market را اداره میکرد. کاس بسیار به آینده هوش مصنوعی خوشبین است و البته به باور او، برای پیشرفت این فناوری انسان باید متحمل رنجهایی شود. او گفت:
"هوش مصنوعی شاید آخرین فناوری ابداعشده توسط بشر باشد؛ از اینجا بهبعد، هوش مصنوعی ما را با سرعتی استثنایی به پیش میبرد و ما بیشتر و بیشتر از زندگی رضایت پیدا میکنیم و به اکتشاف کهکشانهای دیگر میپردازیم. آینده هوش مصنوعی دیستوپیایی و پساآخرالزمانی نیست، بلکه روشن و سرشار از شادی و رنج کمتر است. بنابراین درحالحاضر اساساً هدف و مأموریت من ترویج یک آینده درخشان و هیجانانگیز است. اساساً معتقدم اگر افرادی که این آینده را تبلیغ میکنند نداشته باشیم، شانسی برای ساختن آن نداریم."
آینده هوش مصنوعی
زک کاس به خطراتی از سوی هوش مصنوعی نیز اشاره کرد. کم شدن تمرکز انسانها، فقدان هویت، همسونشدن همگانی با پیشرفت هوش مصنوعی و البته وجود آدمهای سوءاستفادهگر از خطرات مهمی است که او برمیشمرد.
کاس میگوید اگر هوش مصنوعی همه مشکلات ما را حل کند، پس مغز ما چه خواهد کرد؟ او فکر میکند این احتمال معقولی است که با ترویج هوش مصنوعی، مغز ما برای مدتی کوتاه از تکامل باز میماند. البته همانند اوجگیری هر فناوری نوینی، مثل: اینترنت و شبکههای اجتماعی، انسان راهی برای خلاقیت و تکامل پیدا میکند. مشکل بعدی نیز فقدان هویت است. خیلیها در اثر هوش مصنوعی ممکن است کارشان را از دست بدهند. با توجه به اینکه شغل هرکس بهگونهای در شکلگیری هویت او نقش دارد، احتمالاً این موضوع به فقدان هویت نیز منجر میشود.
مشکل بعدی نیز به همسوشدن و یکپارچگی بشر برای اتخاذ سیاستهای جدید درباره هوش مصنوعی مربوط میشود. به اعتقاد کاس، این امر نیز در سالهای پیش رو محقق میشود؛ چرا که هیچکس نمیخواهد هوش مصنوعی علیه منافع او عمل کند. او بر لزوم ایجاد سیاستهای مهم برای این فناوری تأکید دارد؛ هوش مصنوعی نیز همانند انرژی هستهای و گرمایش زمین، باید در چهارچوبهایی قانونمند بگنجد.